søndag 11. oktober 2009

Fiskeboller

fiskeboller

Hva er det egentløig med fiskeboller?

Her serverer jeg noe som er så til de grader kulinarisk og burde vært den smaksopplevelsen, og jeg opplever kun klage og grin på nesa.

Det er vrient å lage gode fiskeboller.
En må skrelle dem på morgenen og siden må se stå å småputre hele dagen for å unngå at de blir seige.

Dere skal være takknemlige for at jeg gidd ta bryet forklarte jeg for sambo og to bortskjemte sønner i ettermiddag .
Å så forklarte jeg dem prosessen det tross alt er å tilberede Bjellands Fiskeboller.

Først har man kjøpt boksen .
Den hvite med grønn skrift.Ikke noe plagiat eller annet fabrikat.Det skal og må være Bjellands Fiskeboller.

Da jeg var ferdig med forklaringen tror jeg de alle så på dette med fiskeboller med aldeles nye øyne , og alle måtte innrømme det at fiskeboller ?Det er like godt som biff!
Og like tidkrevende å tilberede som hjemmelaget lapskaus.

Først skal man få opp boksen.Og det er ingen enkel oppgave når man ikke finner boksåpneren
Da må man til med samekniv og hammer og man står i fare for å amputere både fingre , knær og tær
Noensinne forsøkt å åpne en boks fiskeboller uten boksåpner ?

Ikke bare det at slikt tar tid , men dersom man ikke får hakket stort nok hull går jo bollene i stykker .
Og da er det ikke boller man serverer lenger men fiskehakkeslakt i hvitsaus.

Nuhvel.Så sett en seg på gulvet da , og hygger til , kun avbrudt av småbanning , og påklistring av plaster mens svetten siler og man forbanner hermetikkbokser på generellt grunnlag , og den slurven som ikke la boksåpneren på plass
Hva bruker man egentlig en boksåpner til , bortsett fra å åpne bokser ?

Og når man har fått kakket ett hull stort nok lager man hvit saus.Og den blir alltid klumpete så den må siles og da finn man ikke silen heller , og må sile sausen gjennom dørslaget man bruker til makaroni og dermed er sausen fremdeles klumpete når man er ferdig og da må man servere klumpete saus da. Alle fiskebollekokker med respekt for seg selv lager saus med hjelp av tresleiv for det gjorde bestemor ,men noen ganger må man bite i det sure eplet å finne hvispen

Og mens man leter etter hvispen finn man boksåpneren

Men da er det allerede hull iboksen så den trenger man ikke
Men hvor er hvispen?
Og dermed brenner jo den klumpete sausen seg

Da må man begynne på nytt
Og den som skulle vært ute med søpla i går sitt med høretelefoner på å skyter de som overlevde 2 verdenskrig og hører slettest intet så derfor tømmer man sausklumpene oppi søppelbøtta som er for full og derfor renner det over og ut på gulvet.

Men sausen ble bra den , tilslutt

Fiskeboller serveres med revne gulerøtter.Uten revne gulerøtter , ingen fiskeboller.
Frem med rivjernet.Hvorvidt noen kvinner er oppkalt etter rivjernet eller om rivjernet har fått sitt navn etter uggne kvinnfolk og min mening om dette skal få ligge, for denne gang .

Men ett rivjern er og blir ett rivjern og jeg har aldri noensinne tatt i ett rivjern uten å rive meg, og de som har revet seg på rivjern vet hva jeg snakker om.

Jo,det tar fire fem sekunder etter hver gang du har flådd skinnet av deg før en kjenner hvor vondt det egentlig gjør.
Det er derfor man aldri får servert videre mye revne gulerøtter her i hus.,
For når kokken er tom for plaster og det ikke er mer skinn igjen , da river ikke jeg mer gulerøtter , nemlig , selv om både to og tre gulerøtter ligger igjen på benken
De stapper en oppi den klumpete mislykkede hvite sausen man skrapte opp fra gulvet og fikk truet oppi søplespannet

Å så kom alle hjem , og så skal man servere tre blide fjes fiskeboller og smilene detter sammen som ..slips?

Fiskeboller ER en kulinarisk begivenhet sa jeg da. Her har jeg strevd siden dere gikk med å få til å lage fiskeboller , å så liker dere dem ikke uten å ha smakt engang?

Om dere visste hvor vanskelig det var å få av skinnet ...

Dermed begynte de å spise.

Jeg forventet litt skryt , men det uteble , så jeg kjørte på litt ekstra.Siden de nå engang ikke protesterte på at jeg hadde slitt med å fjerne skinnet på bollene.Dere aner ikke hvor vanskelig det er å koke fiskeboller som ikke blir seige .... og så spurte jeg om de ikke var møre og gode.Og alle tre nikket samtykkende.

I india spiser de bare fiskeboller med karry... kom jeg plutselig til å tenke på, og dermed ble vi enige om å ha indisk middag !

Det er ikke mange som vet det , at fiskeboller , tilogmed Bjelland sine er en indisk rett?

Den ene sønnen kikket på meg å sa forsiktig ,mens han svettet rundt neseroten...Indisk mat er nemlig nokså sterk?

Øy mamma? Burde en ikke servere fiskeboller med ris til da, ikke poteter?

Og dermed blir det slik fra nå av !

Vi spiser fra nå av fiskeboller , med ris !

Ikke fordi jeg tror det kommer til å smake så veldig godt , men ...finnes det noe mer kjedelig enn å skrelle poteter?

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar